Välbehövlig semester med kulturella upplevelser

Verksamhetsåret 2021 blev omsättningsmässigt och resultatmässigt det bästa året någonsin för PEBO-Foto med totalt 250 olika typer av matcher.

PEBO-Fotos affärsidé är att verka lokalt med uppdrag åt lokala idrottsföreningar, media och olika idrottsförbund. VM i innebandy i december 2021 var det enskilt största externa evenemanget med bevakning av 26 landskamper vilket var hälften av det totala antalet matcher som genomfördes under VM.

Lyckat VM-samarbete
Under VM jobbade jag tillsammans med rutinerade och duktiga innebandyfotografen Per Wiklund, ett samarbete som fungerade utmärkt. Förhoppningsvis får vi möjlighet att samarbeta igen framöver även om det inte skulle bli i Internationella Innebandyförbundets regi.

Arenafotograf på Almtunas matcher
Det blev även en hel säsong där jag var arenafotograf på Almtunas matcher, ett uppdrag som jag gjorde för nionde säsongen i rad. Jag var även projektledare för fotografering på samtliga HockeyAllsvenskans arenor som landade på totalt 416 matcher, där vi bemannade samtliga utom tre.

Andra uppdrag under året var åt Sirius Bandy, Sirius Fotboll, Hagunda innebandy och Uppsala Basket.

Spännande fortsättning på 2022
Vinteridrotterna spänner ju över två verksamhets- och räkenskapsår för oss men det finns ingenting som talar för att resterande delen av 2022 kommer att bli sämre än föregående år. Vi kommer inom kort att redovisa flera glädjande kontraktsförlängningar av olika uppdrag.

Kulturella upplevelser på semestern
Jag tänkte stanna upp och reflektera lite över vilka kulturella upplevelser som finns att uppleva. I maj månad åkte jag till Thailand för fyra veckors semester tillsammans med min fru. Vi deltog i en buddhistisk prästvigningsceremoni när min frus bror skulle prästvigas.

Det var en av de mest häftiga upplevelser jag har varit med om, det var fest och dans från tidig morgon till sen kväll trots att det var en strikt religiös ceremoni. Här kan du se bilder från ceremonin och festen (bilderna är av mycket privat karaktär): https://pebofoto.photoshelter.com/portfolio/G00003RfuB2rgdLs

Riwer Kwai Bridge
Vi åkte ”som vanligt” till floden Kwai för att övernatta tillsammans med goda vänner på floden. Vi besökte flera andra fantastiska platser, bland annat i Auyttaya där det finns otroliga kvarlevor från många olika tempelbyggnader. Titta gärna på bilderna från tempelvandringen: https://pebofoto.photoshelter.com/portfolio/G0000q7APmg6w27k

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om de fyra veckorna i Thailand men nöjer mig med det som redan skrivits här.

Nu när batterierna är fulladdade så har jag genomfört flera förhandlingar inför kommande vintersäsong, mer om det i kommande inlägg.

Till er som fortfarande har semester, eller inte har påbörjat ännu – ha en fantastisk sommar så ses vi snart ute i arenorna.

Tidigare inlägg